Ons inwerkprogramma en arbeidsvoorwaarden

Hoe je start bij ons op school

Je hebt de knoop doorgehakt en gaat bij ons werken! Een avontuurlijke stap naar een nieuwe baan en werkomgeving. Leuk én spannend!

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen, plannen we ruim voordat je bij ons start een eerste gesprek met onze schoolopleider en andere nieuwe collega’s die in dezelfde periode gaan starten. Je krijgt een uitgebreide rondleiding, zodat je alle collega’s en ruimtes vast leert kennen. Zo weet je straks waar en bij wie je moet zijn. Ook geven we je alle informatie en benodigdheden die nodig zijn om goed te kunnen starten in je nieuwe baan.

Gedurende het jaar spreken we elkaar op een aantal vaste momenten in dezelfde samenstelling. We wisselen ervaringen uit. Ook leer je hoe we hier op school bijvoorbeeld om gaan met oudergesprekken en OPP’s maken. Voor welke vragen je bij de intern begeleider moet zijn en wanneer je de gedragswetenschapper kunt inschakelen. We maken je wegwijs in Sharepoint en andere systemen.

Een aantal keer komt de schoolopleider bij je in de klas observeren en bespreken jullie de les samen na. Heb je specifieke vragen, dan kun je altijd vragen of de schoolopleider nog een keert komt kijken. Ook zo werken we samen in ons team aan goed onderwijs.

 

Onderdeel van SPO Utrecht

Werken bij SO Fier, betekent ook werken voor SPO Utrecht, hét bestuur voor openbaar onderwijs in Utrecht. Met een kleine veertig scholen in de stad en omringende dorpen gebeurt er veel binnen deze onderwijsorganisatie. Ook al werk je voor SO Fier, je krijgt een contract bij SPO Utrecht. En dat brengt behoorlijk wat voordelen met zich mee.

Dankzij de diversiteit aan scholen binnen SPO en een enorm bestand aan medewerkers, is er altijd wel een school of collega bij wie je met een specifieke vraag terecht kan. We wisselen dan ook graag ervaringen en ideeën uit binnen SPO. Er zijn diverse netwerken waar je aan kunt deelnemen, zoals een netwerk voor gedragsspecialisten, een jonge kind netwerk, een taalnetwerk, etc.

Ook heeft SPO haar eigen opleidingsplek voor al haar professionals: De SPO Academie. Jaarlijks worden tientallen workshops en cursussen aangeboden om je expertise op bepaalde onderwerpen te vergroten. En breng jezelf specifieke expertise in? Dan nodigt de Academie je graag uit jouw kennis en ervaring te delen!

 

Arbeidsvoorwaarden en doorgroeimogelijkheden

De arbeidsvoorwaarden in het speciaal onderwijs zijn goed op orde. Standaard krijg je bij ons op SO Fier een aanstelling in de L11 schaal. Dit betekent met de nieuwe CAO bij een veertigurige werkweek een bruto salaris variërend tussen circa € 3.019,- en € 4.804,- (exclusief vakantie-uitkering en eindejaarsuitkering). Bovendien valt SO Fier onder de scholen die twee jaar lang een extra toelage krijgen van 8% over het brutoloon. Een mooi extraatje als je hier in 2022 start!

Natuurlijk is er ook binnen SO Fier de mogelijkheid om door te groeien. Zo kun je op een specialisten functie terecht komen, waar een aanstelling in de L12 schaal aan vast zit. Je bruto salaris kan dan (bij een fulltime aanstelling) doorgroeien naar circa € 5.400,- per maand.

Ook de andere arbeidsvoorwaarden zijn prima in orde. Wat dacht je van ruim vijftig vakantiedagen per jaar? Een fietsplan? De vele opleidingsmogelijkheden?

Meer weten over de arbeidsvoorwaarden? Interesse in onze vacatures? Neem contact met ons op!