Waarom werken bij SO Fier zo leuk is

We doen het samen

Op SO Fier werk je samen. Je staat hier nooit alleen. Ook al geef je les aan een kleine groep kinderen (maximaal 12 leerlingen in een groep), het geeft een goed gevoel om altijd op een collega terug te kunnen vallen. Bijvoorbeeld omdat het even niet lukt met die ene leerling vandaag. Of omdat je even niet meer weet wat nu wijsheid is.
Werken bij SO Fier vraagt om lef. Lef hebben om je kwetsbaar op te stellen. Lef hebben om hulp te vragen, ook al is het de vijfde keer vandaag. Lef hebben om eerlijk te zeggen dat je ergens geen verstand van hebt.
Het fijne is, dat vraagt het van ons allemaal. En daarom werken we ook zo goed samen. We helpen elkaar als het nodig is. Begrijpen elkaar. En laten elkaar in onze waarde. Want we weten: iedereen brengt unieke kwaliteiten in. Of het nou kennis of ervaring is. Of jij nou een didactische ster bent, of juist uitblinkt in pedagogische vaardigheden. Op SO Fier doet dat er allemaal toe.

 

Team

Ons team is een team van jong en oud. Met veel en weinig ervaring. Professioneel. Met specialisten en generalisten. Een team met ontzettend veel verschillende expertises. Een uitgebreid team ook, met leerkrachten, leraarondersteuners, onderwijsassistenten, schoolopleiders, intern begeleiders, specialisten en orthopedagogen. Met een dijk van een directie, een fantastische conciërge waar kinderen welkom zijn om te helpen, én een geweldige administratieve kracht. Met vakleerkrachten die hun vak ook echt verstaan. Met een schoolhond die kinderen weer aan het lezen krijgt. Een divers team ook, met verschillende achtergronden. Een team dat met elkaar lacht en elkaar even opbeurt wanneer het nodig is. Dat kunnen we allemaal schrijven, want dit is hoe wij ons team zien. Maar kom gewoon eens kennis maken en ervaar zelf of dit team bij je past.

 

 SO-Fier_Werken-bij_Social_Sofie.mov 

Het gebouw en faciliteiten

Het is heel fijn werken in ons mooie, nieuwe pand aan de rand van Tuindorp (Utrecht-Oost). Goed bereikbaar, of je nou vanuit de stad komt of van buitenaf. Ons schoolgebouw staat midden tussen de bomen. Van binnen heb je overal zicht op het park en de natuur. Heel bijzonder voor een stadse locatie!

Het gebouw is voorzien van allerlei faciliteiten. Elk klaslokaal heeft een eigen toilet en af te sluiten rustige werkplek (aquarium). Overal in de school kom je groene stoelen tegen, vast onderdeel van ons pedagogisch handelen. Lopend door het gebouw, straalt de rust je tegemoet. Ruimtelijk opgezet, natuurlijke materialen, rustige kleuren en veel glas met doorkijkjes naar binnen en buiten. En dan hebben we het nog niet eens over onze eigen gymzaal in de school gehad en ons praktijklokaal waar kookles en handvaardigheid gegeven worden. Waar vind je nog een school met al deze voorzieningen? Precies. Bij SO Fier.